Arjen Kaptein

tijdelijke chefkok


Smaak van vroeger

Na de MHS is Arjen gaan werken als hulpje in de keuken van een sterrenrestaurant. Via die onderste tree van de carrièreladder klom Arjen op tot chefkok. “Gaandeweg en overal ter wereld heb ik het vak van chefkok geleerd. En inmiddels heb ik als leermeester mijn kennis ook alweer overgedragen aan 150 leerlingen (BBL) van Noorderpoort.”

Arjen heeft drie café-restaurants in de stad Groningen, maar door corona zit daar geen toekomst meer voor hem in. “Financieel proberen we de negatieve gevolgen van corona nog steeds een plek te geven, maar de restaurants zijn inmiddels gesloten. De komende maanden zet ik vier dagen per week mijn kennis en ervaring in in de keuken van HHH, wat ik heel erg leuk vind. Een aantal collega’s kende ik al omdat ik hen in mijn lessen heb gehad.”

Wat gaat er anders?

Vers, vers en nog eens vers. “Vanaf nu koken we alle maaltijden volledig zelf. Geen zakjes, pakjes of voorbewerkte producten, wel alles vers gekocht, gesneden en verwerkt. Net als vroeger! Wanneer bewoners het leuk vinden om een gerecht van vroeger nog eens te eten, kunnen ze dat door (laten) geven aan de keuken. Dan gaan wij ons best doen om de smaak van vroeger te laten herleven.”

Naast de maaltijden en ingrediënten zelf wordt ook aandacht besteed aan de beleving van de eetmomenten. “De snacks van de snackmiddag nemen we mee in een kleine menukaart voor de lunch. Een tosti of een kroket bij de lunch bestellen kan dan gewoon elke dag. Als het mooi weer is kunnen we buiten barbecueën of mensen zelf laten kiezen uit een mooi buffet met van die glimmende warmhoudbakken.”

Wat geeft jou voldoening?

“Ik ben blij wanneer mensen de gerechten die wij maken lekker vinden. Dus laat ons vooral weten wat je van de maaltijden vindt. Ook als je iets een keer niet lekker vindt, want daar kan het alleen maar beter van worden!”